Project media

Exploded Axonometric
Exploded Axonometric
Construction Detail
Section and Plan
Share

Comments

comments powered by Disqus

Project details

Overview

Views and Moments

The pool is designed to create minimal intrusion to exisiting views on the site and to frame certain moments for a memorable architectural experience.

The outlook of Mays Hill Park’s landscape and greenery from the residential apartments atop the hill is retained since the grass roof of the pool camouflages into the landscape creating a seamless imposition to the view.

The siting of the building is intended to capture the view of Parramatta’s skyline from the pool space. It is situated at the top of the hill of Mays Hill Park where the height allows the people to look over the city. From the mapping of the building heights in Parramatta, a majority of the buildings in view from the chosen site face towards the east. The eastern facing view of the skyline also frames the view of the sunrise.

Share