Pomona Hall Extension

Keywords (comma-separated)

The author

Hey there!

My name is Josh Jessup and I'm a recent graduate of a Bachelor of Design Studies looking to further extend and develop my design knowledge in the art of interior design.
The world of design is an uplifting and exciting pathway and I am very keen to continue my next steps along this journey with Billy Blue. I have an out of the box approach and consider myself a forward thinker.

My designs are a careful balance of meeting the brief whilst surprising and delighting with details and features that go beyond the project scope. One of my goals is to bring the future of design and interiors from the horizon to the present. The future is an exciting space and design is going to be one of the most fundamental forces contributing to how it's shaped. I aim to be at the forefront of this journey, both walking existing paths whilst shaping new forks in the road, all of which will bring the future to now.

Project media

Ground Floor
Ground Floor
Ground Floor
Ground Floor
Ground Floor
Ground Floor
Mezzanine
Mezzanine
Kid's Drawing / Family Zone
Kid's Drawing / Family Zone
Exterior Design (Existing hall is right side of building)
Exterior Design (Existing hall is right side of building)
Exterior Design
Exterior Design
Exterior Design
Exterior Design
Share

Comments

comments powered by Disqus

Project details

Overview

Pomona Hall was an interesting brief as the community really wanted a hall with multi-use ability and a new overall look and atmosphere, whilst keeping the old structure and fitting in with existing community architecture.

Because of these requirements, I really went out of my comfort zone to create a design that incorporates old and new in a fresh way without losing the soul of the original site or building.

The extension was designed so it followed the existing roof line and materials in a way that accentuates the soul of the building rather than changing it. A large floating mezzanine was placed in the center of the extension with the roof incorporating skylights both for improved light quality and views to the surroundings including the glasshouse mountains. This was particularly important as one of the key uses the community had envisioned for this area was an art gallery / drawing and painting classes.

Share